Zonadvies

Professioneel zonnen voor iedereen

Daarom doen we een huidanalyse en geven we advies waarbij jouw gezondheid centraal staat.

 

Handige informatie

Niet iedereen zal na één keer zonnen al een mooi bruin kleurtje hebben. De aanmaak van uw kleur ligt aan uw huidtype, maar ook aan hoe u uw huid verzorgd. Een goede verzorging van de huid voor uw zonsessie kan al veel uitmaken. De pigmentatie van je huid kun je bevorderen door verschillende zoncosmetica. Ook is het van belang dat u na uw zonsessie uw huid goed verzorgd.

Wilt u hier meer informatie over? Onze zonneconsulenten kunnen u hier alles over vertellen.

Huidanalyse

Om te zorgen dat u de juiste hoeveelheid zonlicht op uw huid krijgt en niet meer dan dat, is het belangrijk dat er naar uw huidtype gekeken wordt. Zonnestudio SunPlaza Druten zal altijd aan de hand van huidanalyse kijken welk huidtype u heeft en ervoor zorgen dat u niet meer zonlicht krijgt dan goed voor u is.

Zonadvies

Na het bepalen van uw huidtype bij de huidanalyse, krijgt u een persoonlijk zonadvies. Hoe lang kunt u zonnen op welke zonnebank? Met een goed zonadvies profiteert u van de optimale combinatie tussen de positieve effecten van het zonnen en een goed bruiningsresultaat, zonder uw huid verbranden!

Voor het opbouwen van een kleurtje is het verstandig om na iedere zonsessie uw huid minimaal 48 uur rust te geven.

Smeren is gezond

Bij een zonadvies hoort ook uitleg over zoncosmetica. Je hebt een gezonde en mooie huid en dat wil je liever zo houden. Het is daarom goed om voor elk zonbezoek je in te smeren met een zonnebankcrème om je huid te hydrateren en voor te bereiden. En wist je dat een zonnebankcrème het pigmentatieproces versnelt? Met créme begint de bruining al na 3- 4 minuten en er zijn crèmes waar dit al na 1,5 minuut begint.

Voor meer informatie ga je naar zoncosmetica

Buiten zonnen

De stelregel voor verantwoord zonnen is zowel binnen als buiten hetzelfde: zon met mate en zorg dat u niet verbrandt!!! Met de binnenzon kunnen we de blootstelling heel precies controleren, omdat we exact weten hoeveel UV-licht er op de huid komt. Met de buitenzon is dat niet het geval. Op de website van het KWF Kankerbestrijding vindt u allerhande tips en adviezen voor verantwoorde omgang met de buitenzon. Combineer nooit een zonnebank en strand/zondag op een dag, dit is teveel voor de huid!

Hygiëne zonnestudio

Wanneer u ontspannen geniet van een zonnesessie, ligt u veelal ongekleed op de zonneapparatuur. Zonnestudio SunPlaza Druten leeft daarom belangrijke hygiëneregels na om te zorgen dat de hygiëne aan alle eisen voldoet. Met de juiste reinigings- en desinfecteermiddelen worden volgens protocol de cabines, de apparatuur en de studio na elk bezoek zorgvuldig door ons gereinigd . Hierdoor kunt u onbezorgd genieten van uw minivakantie.

SVZ zonnestudio

Zonnestudio SunPlaza Druten is aangesloten bij Samenwerking Verantwoord Zonnen (SVZ), dé branchevereniging voor zonnestudio’s geeft voorlichting aan de consument over zonnen. De branchevereniging bevordert de kwaliteit en veiligheid van het zonnen op de zonnebank met het opzetten en stimuleren van de Code voor Praktijkuitoefening, interne voorlichting aan leden en het bieden van en motiveren tot opleiding van het personeel van zonnestudio’s.

Daarnaast is SVZ gesprekspartner voor de overheid en andere partijen als het gaat over regelgeving, handhaving en zelfregulering. SVZ is een actief en gewaardeerd lid van de Europese koepelorganisatie van de zonnebranche.

Aangesloten zonneondernemers maken zich samen met SVZ sterk voor een hoog niveau van advies over het zonnen, dienstverlening door deskundig opgeleide medewerkers, hygiëne in de studio en veiligheid van de apparatuur.

Blog

Op ons nieuwspagina vind informatie die u als advies ter harte kunt nemen.

Facebook

Volg ons op Facebook. Hier kun je terecht voor leuke acties en aanbiedingen. Like ons!