Wetgeving zonnebanken

Veiligheidsnorm

De zogeheten ‘0,3-norm’ die sinds medio 2007 in Nederland van kracht is, wordt gecontroleerd en gehandhaafd door de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Deze norm is in opdracht van de Europese Unie opgesteld door een brede wetenschappelijke commissie, Scientific Committee on Consumer Products (SCCP).

De norm stelt onder meer dat zonnebanken niet meer straling mogen afgeven dan 0,3 W/m2, oftewel: de kracht van de zon op de stranden van de Middellandse Zee rond het middaguur. De professionele bruiningslampen bij zonnestudio SunPlaza Druten zijn hier op afgesteld.

<18, nog even niet zonnen

In 2008 is er een wet gekomen omtrent Veilig en Verantwoord zonnen. Wetenschappers en huidspecialisten hebben vastgesteld dat het voor jonge mensen beter is wanneer ze niet te veel zonlicht te krijgen (dat geldt ook voor de buitenzon!) Tot het achttiende levensjaar is de huid nog in ontwikkeling waardoor huidsschade door eventuele verbranding.

Daarom mag u geen gebruik maken wanneer u jonger bent dan 18 jaar. Ook niet met toestemming van ouders. Wanneer wij twijfelen aan uw leeftijd zullen wij vragen naar uw ID.

Blog

Op ons nieuwspagina vind informatie die u als advies ter harte kunt nemen.

Facebook

Volg ons op Facebook. Hier kun je terecht voor leuke acties en aanbiedingen. Like ons!